Для тих, хто не любить довго возитися на кухні, від усієї душі рекомендую скористатися моментальним рецептом і приготувати солону скумбрію за 2 години. Процес приготування простий і легкий, а рибка виходить незвичайною.


Інгредієнти: на 16 порц.

  • Скумбрія – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 1,5 ч. л.
  • Гвоздика – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Прованські трави – за смаком
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Лавровий лист – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки

Процес приготування:

Почнемо готувати дуже швидкий рецепт солоної скумбрії за 2 години. Свіжоморожену скумбрію очистити від плавників, хвостів і голови, акуратно видаліть нутрощі і плівочки.

Підготовлену скумбрію промийте під проточною водою, а потім обсушити паперовими рушниками і наріжте на невеликі шматочки однакового розміру.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть під проточною водою і наріжте тонкими кільцями.

В окремій ємності змішайте необхідну кількість солі, цукрового піску, прованських трав і чорного меленого перцю.

Підготуйте скляну банку. На дно викладіть трохи спецій, гвоздику, ріпчасту цибулю і лавровий лист.

Потім викладіть шматочки скумбрії. Таким чином заповніть банку, чергуючи спеції, цибуля і скумбрію. Банку закрийте кришкою, трохи струсніть і залиште на годину.

Після закінчення часу знову струсніть банку і переверніть догори дном, залиште ще на 1 годину.

Вийміть скумбрію з банки і подавайте на стіл з ріпчастою цибулею.

Насолоджуйтеся ароматною закускою!

Засолювання риби Страви з риби